Verslagen van vier INSPIRE 2018 workshops

INSPIRE zou INSPIRE niet zijn als het niet nog even doorging. We horen er nog dagelijks over praten en denken zelf ook steeds terug aan die een-na-laatste dag van augustus; voetjes in het gras, toosten met een fruitig drankje in de hand en vooral veel, heel veel interessante kennissessies. Het waren er maar liefst 18!


 

​“Wanneer voel jij je zeker?”

 “Bij het hebben van een huis, een baan en een bankrekening,” is het antwoord. Arjan: “Durf die zogenaamde zekerheid eens los te laten. Conventies en zekerheden kun je altijd weer terugpakken. Of jouw acties uiteindelijk wel of niet lukken, maakt niet uit. Laat angst je niet weerhouden om te doen wat je écht leuk vindt.” Zo leidde Arjan Erkel, de in 2002 ontvoerde Artsen zonder Grenzen-directeur, zijn workshop ‘Vrijheid van denken en doen’ in tijdens INSPIRE 2018.

 

Parallellen tussen gastronomie en events

Soms moet je het hebben van tegenstellingen om een mooie harmonie te bereiken. Dat geldt voor het werk van koks en bakkers, maar net zo goed voor eventmanagers of – meer in het algemeen – mensen die samenwerken in organisaties en grote projecten. Die les hield kookboekenschrijver en televisiepersoonlijkheid Janny van der Heijden haar publiek voor tijdens INSPIRE 2018.

 

Managing Authentic Relationships

Jean Paul Wijers: ​“Het vak relatienetwerkmanager gaat heel groot worden. Binnen 5 tot 10 jaar zullen veel grote bedrijven mensen in dienst hebben die verantwoordelijk zijn voor het managen van hun netwerk. En wie daar heel geschikt voor zijn: corporate eventmanagers.”

 

Hilarisch en inhoudelijk: wat is succes en hoe maak ik zuivere keuzes?

“Ik heb hier 50 euro en die geef ik aan iemand die nu opstaat, zonder dat ik daar iets voor terug hoef.” Mijn eerste gedachte? ‘Ja, het zal wel...’. Maar ik denk fout, want inderdaad, Joep van Deudekom geeft een briefje van 50 aan een van de leden van het Genootschap voor Eventmanagers die wél de moed had op te staan. Er heerst grote verbazing om mij heen. “Geeft hij het nou echt zomaar weg?” 

Sint Aegtenkapel Amersfoort wordt evenementenlocatie Staeg

De twee zalen in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort zijn sinds deze maand ook te huur voor evenementen. De nieuwe beheerder wil het eeuwenoude pand een frisse wind geven en veranderen in een bruisend cultureel centrum.

 

Het Speelhuis heropent

“Als ik op de eerste verdieping van de Pastorie door het erkerraam kijk, in onze directiekamer, zie ik links drie kubuswoningen, in 1974 als proefexemplaren gebouwd. Die herinneren aan ‘t Speelhuis, het beroemde ontwerp op palen van architect Piet Blom.

 

Festivalmonitor: Opnieuw groei festivals.

In 2017 is met een totaal van 954 festivals, het aantal festivals opnieuw toegenomen. Voorbeelden van nieuwe titels zijn o.a. Soul Live Festival, Music On Festival en Den Haag Outdoor. Het totaal aantal bezoeken aan de festivals is echter licht afgenomen.

 

Japan’s DJ Monk Spins the Holiest Beats

Gyosen Asakura’s temple is not your average place of worship. Using his training as a professional DJ, Asakura combines Buddhist scripture with techno beats to create a unique experience.

 

#protip Volle zaal? Doe alsof je een festival bent!

Als zakelijk event of congres kun je voor je promotie veel leren van de strategie van muziekfestivals. 

Trade show / Event Manager EMEA - Topcon Europe Positioning BV in Capelle a/d IJssel.

Vacancy: Trade show / Event Manager EMEA at Topcon Europe Positioning BV in Capelle a/d IJssel.

 

Event Coordinator EMEA - Topcon Europe Positioning BV in Capelle a/d IJssel.

Vacancy: Event Coordinator EMEA at Topcon Europe Positioning BV in Capelle a/d IJssel.

 

Projectmanager - Verwiel – the creative agency

Wij zijn per direct op zoek naar een project manager live events, met minimaal 3 jaar ervaring in deze branche. Ons motto: Work hard, play hard!

 

Agent / Commercieel medewerker - The Next Speaker

Werken met de leukste tech experts van Nederland? We hebben weer een leuke baan in de aanbieding: agent / commercieel medewerker bij The Next Speaker.

 

Business Development Manager - MECC Maastricht

Voor het MECC Maastricht team Business Development, zijn wij op zoek naar een Business Development Manager Corporate Events (fulltime).

 

Office manager / PA - The Next Speaker

Werken met de leukste tech experts van Nederland? We hebben weer een leuke baan in de aanbieding: office manager / PA bij The Next Speaker.

 

created in Publicate