#3 NEWSLETTER  JULY 2018

© the silver ones

★ 50+ WAYS TO GET INSPIRED

Beste Guest

Het is zover, de warmste zomer van 1976 staat op punt zijn gele trui te moeten afstaan aan die van dit jaar. Een zomer in het geheugen geprent van elke babyboomer. Het jaar waarin Lucien Van Impe (B) de Tour won voor Joop Zoetemelk (NL). 

Ik liftte toen voor het eerst met de rugzak naar Italië waardoor ik de smaak voor het trekken te pakken kreeg. Er volgden bagpack reizen met de populaire interrail pass, rondreizen met aftandse tweedehands auto's en vliegreizen naar andere continenten. Sterloze youth hostels werden comfortabele hotelkamers. Met de kinderen passeerden vakantiehuisjes en campings de revue. 

Intussen trekken we er weer alleen op uit. We boeken terug hotelkamers, B&B's maar evengoed een airbnb en omarmen terug onze oude liefde voor het rondreizen, verkennen en ontdekken. En vandaag beseffen we dat ook een 'staycation' een fijn alternatief kan zijn voor de jaarlijkse zomertrip. Zeer herkenbaar voor vele babyboomers vandaag. 


- In deze ★ 50+ ways to get inspired newsletter zoom ik in op de reissector met 2 verschillende airbnb verhalen.

- Daarnaast stel ik je ook The Silver Ones on Tour vlog voor.  Hiervoor ga ik deze zomer elke week op de koffie bij iemand waarmee ik het over een item uit mijn boek 'The Silver Ones, do's & don'ts voor 50+marketing' (uitg. Pelckmans Pro) heb. Een boeiende manier om als schrijver iets van de lezer op te steken.

- Tot slot deel ik graag met jou de crowdfunding oproep van Evert Martens voor Earfy

     

Op zoek naar inspiratie, advies, of een strategie om 50+ te bereiken, te betrekken en te bedienen? Contacteer The Silver Ones hier voor een kennismaking bij een kop koffie.

   
     

 THE FREEBIRD CLUB, airbnb voor 50+         

In het kielzog van airbnb ontstond The Freebird Club die zich tot 50+ richt. In TFC doet de gastheer of -vrouw meer dan een sleutel overhandigen aan de gasten. Ze zijn ook gids en gezelschap voor hun 50+ gasten die ze over de vloer krijgen. TFC zorgt niet enkel voor extra inkomsten, het voorkomt ook dat mensen sociaal geïsoleerd raken. Peter Mangan, de Ierse founder/CEO van TFC sleepte met het netwerk in 2017 de 'Best Innovation Award op de County Enterprise Awards' binnen

Leden van TFC zijn eerder zestigers en zeventigers dan vijftigers  maar Peter besefte dat hij beter 50+ kon gebruiken om de oudere reiziger aan te spreken. Zoals ik in mijn blogpost 'Leeftijd eerder delicaat dan relatief' en ook in mijn boek 'The Silver Ones, do's en don'ts voor 50+ marketing' al schreef ben ik maar een koele minnaar van leeftijdsvermeldingen om 50+ te verleiden. Je trapt er vooral mee op lange tenen van mensen die liever niet met hun leeftijd geconfronteerd worden. Door de focus te verleggen naar de meerwaarde of de levensfase, kan je hieraan ontsnappen. Los hiervan blijft dit een heel mooi en relevant concept. Check zeker deze video.

Debbie en Michael Cambell, twee gepensioneerde Amerikanen trokken in 2013 de deur van hun huis achter zich dicht nadat ze eerst een groot deel van hun inboedel hadden verkocht en hun huis te huur hadden gesteld. Sindsdien reizen ze als nomaden de wereld rond van airbnb naar airbnb. Ze overnachtten in 175 airbnb's, bezochten 230 steden in wel 70 verschillende landen. Ze houden een blog bij en verzamelden hun ervaringen in een boek  Toen ze met hun avontuur begonnen hadden ze geen idee hoelang deze pensioen sabbatical zou duren. Meer dan 4 jaar later, hebben ze er nog altijd geen idee van. Intussen verkochten ze ook hun woning in Seattle en werden ze nu echte nomaden. Neem even de tijd voor hun lezing op Airbnb Open waar ze hun verhaal deelden. 

     

Op zoek naar inspiratie, advies, of een strategie om 50+ te bereiken, te betrekken en te bedienen? Contacteer The Silver Ones hier voor een kennismaking bij een kop koffie.

     

 THE SILVER ONES ON TOUR

Deze maand ging ik voor mijn vlog op de koffie bij Dirk Schyvinck, auteur van 'Wat als we straks 100 worden?', Jean-Luc Lamote, net 50 geworden met een pak retailervaring in zijn rugzak en Luc Vermeersch, CEO van Helbig maar daarnaast ook auteur van 'Ondernemen met hoge goesting en hoge gisting en brouwer van zijn eigen brouwerij 'De Leite'. The Silver Ones on Tour vlog kan je volgen op Linkedin en op dit youtube kanaal.

     

 CROWDFUNDING voor EARFLY

Earfly is een app die doven en mensen met ernstig gehoorverlies in staat stelt gesprekken te volgen en straks er ook aan deel te nemen. De gesprekken worden automatisch omgezet in tekst maar ook in braille zodat blinden en slechtzienden die daarbovenop doof of slechthorend zijn ook hiermee geholpen worden. Via deze crowdfunding campagne moet Earfly in de 2.0 versie gratis beschikbaar worden. Wat houdt jullie tegen?

     

★ The Silver Ones begeleiden bedrijven, organisaties en overheden om het groeiend marktpotentieel van de nieuwe 50+ consument te bereiken, te betrekken en te bedienen. Contacteer The Silver Ones hier voor een kennismaking bij een kop koffie.