#4 NEWSLETTER AUGUST 2018

© the silver ones

★ 50+ WAYS TO GET INSPIRED

Beste Guest

Hoe zit het met die stapel boeken die je deze zomer op vakantie aan de rand van het zwembad zou verslinden? Bleef het ook bij dat ene hoofdstuk op het vliegtuig tijdens de heenreis? Misschien net hierdoor dat je het hoofd eens helemaal leeg kon maken en de ideeën plots vanzelf binnenstroomden. En die boeken dan? Dat komt er zeker nog wel eens van.


Deze maand in ★50+ ways to get inspired 

     

Op zoek naar inspiratie, advies of een strategie om 50+ te bereiken, te betrekken en te bedienen? Contacteer The Silver Ones hier voor een kennismaking bij een kop koffie.

   
     

 What age is too old to keep working?          

Hoe oud is oud nu precies? Volgens een onderzoek van 'The Transamerica Center for Retirement Studies' was dit 70 jaar (mediaan). Dit ligt in lijn met de leeftijd waarop 3/4 van de vijftigers en zestigers vinden dat ze senioren genoemd mogen worden. En vanaf wanneer ben je te oud om te werken? Volgens de babyboomers in dit Amerikaanse onderzoek is dit 75 jaar. In de ogen van millennials is dit 70 maar die vinden iemand van 65 ook al oud. Opvallend dat iemand die oud is nog vijf jaar aan de slag kan blijven. Het was ooit anders. Er is duidelijk een mindshift aan de gang. Lees hier het artikel uit CBS Moneywatch. 

 De reclamefolder is springlevend

Dat de klassieke printmedia vandaag nog altijd zijn wonden likt als het gevolg van het internet en de digitale revolutie is een open deur intrappen. Papieren kranten en magazines hebben alle moeite van de wereld om nog een nieuw abonnement te slijten terwijl bestaande abonnees een uitstervend ras zijn. Dan lijkt het op het eerste zicht ook logisch dat de gedrukte reclamefolder die thuis in de brievenbus valt stilaan zijn doodsreutel op gang trekt. Niets is minder waar blijkt uit het onderzoek van BD myShopi uitgevoerd door Profacts

Lees meer

     

Op zoek naar inspiratie, advies, of een strategie om 50+ te bereiken, te betrekken en te bedienen? Contacteer The Silver Ones hier voor een kennismaking bij een kop koffie.

     

  What the Hell Is ‘Old Man Strength'?

Tussen je twintigste en dertigste begint de spierkracht af te nemen met een halve tot anderhalve procent per jaar. Wie zestig wordt, mist al tussen de twintig en dertig procent van zijn kracht. En toch bestaat er iets als Old Man Strenght. Urban Dictionary omschrijft dit fenimeen als “the uncanny ability of older men to lift copious amounts of lumber, heavy furniture and beat their sons in arm wrestling,” De hersenen steken een handje toe. Lees meer.

     

 The Silver Ones on Tour

     

 50+ inspirational date with the Silver Ones

Met instemming van mijn vrouw ging ik de voorbije maand in servicestations langs onze autowegen op blind date. Random ontmoetingen met random personen op random gekozen plaatsen aangekondigd op Linkedin. 

Donderdag 6/9 ga ik een laatste keer blind daten. Tussen 14 en 18 uur vind je me aan de lange tafel van de stripkamer in Theoria in Kortrijk. Will you be my next date? 

     

 My Generation  

Woensdag 12/9 om 20 u. in Budascoop Kortrijk leid ik de docu My Generation van David Batty in. Michael Caine leidt er de kijker rond door de swinging sixties. De jeugdjaren van de huidige generatie vijftigers en zestigers. De onweerstaanbare Caine praat met tijdgenoten als Paul McCartney, fotograaf David Bailey, model Twiggy en zangeres Marianne Faithfull.

Na de filmvoorstelling bied ik samen met uitgeverij Pelckmans Pro een drankje aan. Meer dan welkom dus.

★ The Silver Ones begeleiden bedrijven, organisaties en overheden om het groeiend marktpotentieel van de nieuwe 50+ consument te bereiken, te betrekken en te bedienen. Contacteer The Silver Ones hier voor een kennismaking bij een kop koffie.