#2 NEWSLETTER  JUNE 2018

© the silver ones

★ 50+ WAYS TO GET INSPIRED

Beste Guest

De macht van het getal overtuigt meer en meer retailers, horecabedrijven en merken om hun pijlen ook op 50+ te richten. Met de vakantie voor de deur nog wat food for thought en inspiratie voor een 50+ customer centric strategy.


In deze ★ 50+ ways to get inspired newsletter serveren we voorbeelden van hoe bedrijven  hun weg zoeken naar de nieuwe 50+ consument. Terwijl de ene zich exclusief op deze consument richt, geven anderen er de voorkeur aan om een 50+ focus te integreren in hun bestaande strategie. Beide kunnen. De vraag is wanneer je voor welke strategie kiest. Vaak een moeilijke afweging omdat het antwoord zoals vaak niet één of nul is. Vragen die je hierbij moet stellen zijn wie wil ik bereiken en hoe kan ik de meeste meerwaarde voor hen creëren. Van beide strategieën hebben we in deze newsletter een voorbeeld. Oordeel zelf wie ze hiermee kunnen bereiken en welke meerwaarde ze voor hen creëren. Nood aan inspiratie en begeleiding voor jouw 50+ strategie? Contacteer ons voor een kennismaking.


Deze week liep ook mijn nieuw boek 'The Silver Ones, do's & don'ts voor 50+ marketing' van de pers. Lees hieronder de quote van Mimi Lamote (Mayerline) en Hans Maertens (VOKA) die ze voor dit boek schreven.  

In de boekhandel en online verkrijgbaar bij Pelckmans Pro en Bol.com.

   
     

THE SILVER ONES  in de boekhandel 

do's & don'ts voor 50+ marketing            

Filip Lemaitre, The Silver ones - do's & don'ts voor 50+ marketing,  Uitgeverij Pelckmans Pro, 2018  

Mimi Lamote, CEO van Mayerline 

‘Ik herkende me onmiddellijk in de silver one, zoals de nieuwe generatie van vijftigers en zestigers in dit boek genoemd en beschreven wordt. Nog met beide voeten in het leven, maar intussen met een pak ervaring die zelfverzekerd en zelfbewust maakt. Het boek zal mij samen met het Mayerlineteam inspireren om dames die zich ongeacht hun leeftijd nog stijlvol kleden, te kunnen aanspreken en bedienen zoals ze dit vandaag verwachten. 


Hans Maertens,Gedelegeerd bestuurder van VOKA

‘Na het lezen van dit boek, ben ik zeker. Ook ik ben (net nog) een silver one. Ik heb mezelf, mijn gezin, familie en vrienden, mijn werk en collega’s herontdekt. Ik las mijn eigen geluk en vreugde, mijn zorgen en bekommernissen. Ik beleefde mijn vrije tijd en hobby’s, mijn mediagedrag en stilaan mijn fysieke beperkingen. Maar bovenal zijn de silver ones een echte plusgeneratie. Wij hebben het voorrecht maar ook de opdracht om alles uit dit mooie leven te halen. En marketeers weten dat als geen ander. Ze spreken ons niet alleen aan als consument maar ook als zoveel meer.’

In de boekhandel en online verkrijgbaar bij Pelckmans Pro en Bol.com.

     

RELAXED LANE bij TESCO & SAINSBURY'S

In januari 2017 pakte Tesco in Scotland als eerste retailer uit met een 'relaxed lane' aan de kassa's bedoeld voor oudere klanten die wat meer tijd willen nemen voor de check-out aan de kassa. Het bleek al heel snel dat ook ouders met jonge kinderen deze 'slow lane' verkozen om hun boodschappen af te rekenen waardoor deze kassa plots minder stigmatiserend werd. Deze maand kreeg ook deze 'relaxed lane' navolging bij Sainsbury's in Scotland. Daar werd ook een audiosysteem geïnstalleerd zodat klanten die minder goed horen beter bediend kunnen worden. 50+ proofed als je The Silver Ones vraagt.

'BIEN A VOUS', DE SUPERMARKT VOOR SENIOREN

De groep Les Mousquetaires waar Intermarché deel van uitmaakt, pakten het anders aan. Ze tekenden samen met actieve ouderen een totaal nieuw winkelconcept uit dat een antwoord biedt op hun noden en behoeften en bij hun levensstijl past. Deze experimentele store onder de naam 'Bien à Vous' moet in september de deuren openen in het Franse Flers (Normandiê). Zeker de moeite waard om dit experiment van Intermarché te volgen. Zitten 'senioren' hierop te wachten, zijn vragen die gesteld worden. Volgens Les Mousquetaires wel die vooraf senioren hiervoor polste.  Bron Gondola. 

     

GRIJS EN RIMPELS

Hoe breng je vijftigers en zestigers in beeld?  Wie op Instagram zoekt op 'silver models' krijgt bakken inspiratie zoals bij Bernard Fouquet die in zijn foto's toont hoe het kan. Ja, wij zijn fan bij The Silver Ones want in onze ★ 50+ ways to get inspired newsletter kwam dit model ook al aan bod. Geen gekleurde haren en uren photoshop om de laatste rimpel vlak te trekken. Integendeel. Het contrast met jonge modellen maakt het beeld alleen maar krachtiger zoals je hieronder merkt. Jong en oud op een natuurlijke manier samen in beeld wat bij deze nieuwe generatie vijftigers, zestigers en meer en meer ook zeventigers zeker in de smaak valt.

     
   

E5-MODE TREKT KAART VAN 45+

True North, Trendlogic en The Silver Ones bundelden de voorbije maanden kennis, ervaring en inzicht om e5-mode op weg te helpen de nieuwe 45+ klant te bereiken, te betrekken en te bedienen. De eerste resultaten van deze samenwerking stelden The Silver Ones samen met e5-mode CEO Alexander Talpe en sales manager Sigrid Waeterloos voor op de vorige editie van Helbig Café waar die avond de rijpe consument centraal stond.

     

The Silver Ones on tour

Volgende lezingen liggen reeds vast voor het najaar:

  • Op 18 oktober staat Filip Lemaitre op het podium van The Association of Clinical Research Professionals in het Mediahuis in Brussel.
  • Op 29 november vind je hem in San Marco Village in Schelle op RetailDetail Night op uitnodiging van BD myShopi.

     

The Silver Ones bloggen

  • Op route 50 plus lees je de post 'VLOGGENDE PLUSSERS'. Een kennismaking met de eerste vloggende vijftigers en zestigers op youtube.
  • In PUB on Saturday verscheen op 13 juni het opiniestuk 'DE RECLAMEWERELD IS EEN JONG, MANNELIJK, WIT BASTION'. Een oproep van The Silver Ones aan de reclamewereld om de gemiddelde leeftijd in hun bureau's op te trekken zodat ze zich beter kunnen inleven in de rijpere consument van vandaag.

     

★ The Silver Ones begeleiden bedrijven, organisaties en overheden om het groeiend marktpotentieel van de nieuwe 50+ consument te bereiken, te betrekken en te bedienen.