Print Icon
 

STW Nieuwsbrief Juni 2020

   

Van de redactie

Zoals in april jl al aangekondigd ontvangen jullie hierbij de 1e Nieuwsbrief van de STW-Internet Commissie. De STW website is vernieuwd en wordt voorzien van actuele info over agenda en activiteiten die binnen STW plaatsvinden. De Nieuwsbrief bericht aanvullend hierop over de activiteiten en specifieke berichten van het STW bestuur en zet de belangrijkste berichten van de website nog even op een rijtje. De aanvraag abonnementen voor het komende seizoen is onderaan de nieuwsbrief opgenomen. Graag voor 1 augustus aanmelden. We willen de website als een levendige info- uitwisselingsplek van en voor STW-ers laten fungeren en nodigen jullie daarom ook uit om voor de agenda items aan te leveren, door ons berichtjes te laten plaatsen en ons verslagen van activiteiten toe te sturen. Mail nieuws aan internetcie@stw-site.nl

Momenteel werken we ook aan een besloten deel van de website, hierover worden jullie op de ALV in september verder geïnformeerd. We kijken terug op een aantal enerverende maanden waarin we als STW zoveel mogelijk de trainingen doorgang hebben kunnen laten vinden. Fijn dat we elkaar alweer meer en in wat grotere getale kunnen ontmoeten om samen te trainen. Complimenten en veel waardering voor de trainers die zich ingezet hebben om online trainingen te verzorgen en ook allen aanwezig zijn op de zaterdag om de STW-fietstraining in groepjes te begeleiden. We hebben al aardig wat zomer mogen beleven en wensen iedereen nog een mooie zomerperiode toe. 


De STW-Internet Commissie Monique Mooren, Martien Verhoeven, Judy Hauser (vanuit bestuur) en Vera Minten

   
   

Van de bestuurstafel

Onlangs kregen jullie een mail waarin we meldden dat er verschillende wisselingen spelen in het STW-bestuur. Eentje komt op mijn eigen rekening. Ik zie me helaas gedwongen om na de ALV van 10 september te stoppen als voorzitter. Niet omdat het voorzitterschap niet bevalt – zeker niet, ik raad het iedereen aan – maar vanwege gezondheidsredenen. Ik ben dit voorjaar voor de derde maal behandeld aan mijn blaas. Er zijn poliepen verwijderd en in verband daarmee ben ik nu in een langdurig chemo traject beland. Dat kost best veel energie en zodoende heb ik besloten om te stoppen als voorzitter. Dat vind ik heel spijtig, want STW is een prima club en het is een hele eer om daar voorzitter van te mogen zijn. Het bestuur draait goed, een fijn team, en we hebben de afgelopen jaren veel werk verzet en zaken geregeld (verzekeringen, statuten, AGV, website, etc..), waardoor STW soepel draait, zelfs onder moeilijke omstandigheden als corona en CEO-fraude. Wat dat betreft is er geen enkele reden om te stoppen, maar ik doe het toch. Dat betekent dat er een vacature is en daarom de oproep aan iedereen om eens na te denken over een toekomstige rol als voorzitter. Een boeiende plek en je komt in een warm bad van enthousiaste en ervaren bestuurders (Annemarie, José en Judy) die het werk van de voorzitter vederlicht maken. Bovendien telt STW diverse commissies en functionarissen die zelfstandig en enthousiast opereren en waarmee het goed samenwerken is. Dus wat let je? Wil je meer weten, dan kun je me natuurlijk altijd bellen (06-18300469). Wil je wel graag onderdeel uitmaken van het bestuur maar (nog) niet als voorzitter, dan ben je ook van harte welkom: na het vertrek van Michiel is er plaats voor 1-2 nieuwe algemene bestuursleden. Ondertussen draai ik nog wel mee en zie uit naar de ALV van 10 september. Dan komen we hopelijk eindelijk weer als club bij elkaar en kunnen we verhalen uitwisselen en plannen maken voor het nieuwe schaatsseizoen. Dus graag tot ziens op 10 september bij de ALV. Sportieve groeten van Laurens Vogelezang, voorzitter STW

   

Privacy Verklaring STW

Het afgelopen verenigingsjaar zijn we als bestuur ook druk geweest met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en hebben we een Privacy Verklaring opgesteld. Een aantal leden met een deskundig oog hebben de inhoud gecheckt waarna de Privacy Verklaring is gefinaliseerd. Het document is te vinden op de STW site, onder: Over STW > Bestuur, commissies etc.” onderaan de web-pagina. Het blijft een ‘levend’ document, d.w.z. als omstandigheden wijzigen zal het document ook gecheckt en zonodig geactualiseerd worden. Onze leden worden verondersteld bekend te zijn met de inhoud van de Privacy Verklaring van STW.

Deel je STW-momentjes

De STW Ijskrabbelredactie is op zoek naar beeldmateriaal voor een item over hoe leuk STW is! 


Dus, deel je enthousiasme en het plezier bij het trainen met STW op de fiets, in het bos, op skeelers of in de sportschool alleen of samen met je trainingsmaatjes op instagram. 


De foto taggen met #STWtrainingen of #STW jeugd/junioren of #stwmomentje 😃🚴🏻‍♀️🏋🏻‍♀️🏊🏻‍♀️

Prima JJC-fietstocht op z’n STW’s


We hebben bij STW maar geluk met zo’n weerexpert als Bauke. Alle weer-apps waren redelijk somber en regenachtig maar zijn positieve verwachting bleek te kloppen. Afgelopen zaterdag was een heel prima fietsdag voor het Jan Janssen Classic parcours. Lees verder. 

bostraining jeugd

Bostraining Jeugd

Afgelopen do-dag was de jeugd fanatiek aan de slag met fietsbanden. Zo fanatiek dat er zelfs eentje brak (zie foto's)!


Fietstijdrit 13 juni

Een memorabele editie van de STW tijdrit. Memorabel vanwege de grote opkomst en de scherpe tijden die zijn gereden. In deze Corona periode blijken STW-ers in zeer goede vorm te verkeren en voldoende motivatie te hebben om deze vorm te laten testen in de tijdrit. Met goede resultaten! Lees verder..

Jeugdfolder weer up to date

De  STW folder jeugd is weer helemaal up to date. De folder is te vinden onder de pagina jeugd. Lees verder. 

Aanvraag abonnementen 2020-2021

Het vorige schaatsseizoen moest in maart voortijdig beëindigd worden i.v.m. de lockdown regels ter beperking van de verspreiding van het Coronavirus.

Inmiddels worden de regels weer versoepelt. De huidige stand van zaken is dat binnensporten weer mogelijk is en half-overdekt dus ook. Het is nog even de vraag wat er vanaf het nieuwe schaatsseizoen precies mogelijk is in Triavium en op de Vechtsebanen.

Denk daarbij aan het maximum aantal schaatsers, wel of niet tegelijk op de ringbaan én ijshockeybaan, wel of niet 1,5 meter afstand houden bij het aantrekken van schaatsen en het gebruik van de kleedruimte/douches.

Waarschijnlijk komt er een protocol waarin aangegeven wordt, waar je je precies aan moet houden op de baan. Allerlei mogelijkheden worden bekeken om zoveel mogelijk als in eerdere seizoenen te kunnen schaatsen en toch veilig voor besmetting te zijn.

Lees  verdere informatie over verantwoord sporten in tijden van Corona:

·  Rijksoverheid

·  KNSB

·  NOC-NSF

·  NSV

 

STW wil in ieder geval alvast beginnen met de voorbereiding van het schaatsseizoen door de aanvraag van de abonnementen op te starten.

 

 

Aanvraag

De inventarisatie van de abonnementen is voor bestaande leden in het begin van de zomervakantie gepland om Harry Hansma en mij voldoende tijd te geven voor de indeling.  

De aanmelding verloopt uitsluitend via het Internet Aanvraagformulier (Lees eerst de toelichting). Bestaande leden moeten dit formulier uiterlijk 1 augustus 2020 inzenden. Als groepen te vol zijn dan wordt de volgorde van inschrijving als selectiecriterium gehanteerd. (Nieuwe) leden, die na de inschrijvingsperiode hun aanvraag indienen, kunnen dus alleen nog geplaatst worden als er nog plaats is op de voor hun niveaugroep beschikbare trainingsuren.

 

Indeling

De beschikbare uren zijn gelijk aan vorig jaar. Als de aanvragen binnen zijn worden deze door de ledenadministratie en trainingscoördinator verwerkt tot  homogene trainingsgroepen van ongeveer 15 personen.

Mochten we leden niet kunnen plaatsen op basis van de verstrekte informatie op het aanvraagformulier, dan zullen we nader overleggen om te kijken welk alternatief we kunnen bieden. 

In september, voor het begin van het ijsseizoen wordt per mail bekent gemaakt op welk(e) trainingsu(u)r(en) je bent ingedeeld.

 

Wedstrijdlicenties moet je persoonlijk rechtstreeks aanvragen bij de KNSB. http://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/

Leden van STW die willen shorttracken in Nijmegen kunnen zich vanaf 1 juli aanmelden bij de training van NSV.  https://www.nijmeegseschaatsvereniging.nl/index.php?page=25&sid=1  STW organiseert zelf geen shorttracktrainingen dus je traint in een groep van NSV en betaalt het abonnement ook rechtstreeks aan NSV.

 

Pasje nog bruikbaar

Wie nog een pasje heeft van vorig jaar, kan dat dit jaar gewoon weer gebruiken, dat wordt dan geactiveerd voor je trainingsu(u)r(en) van dit jaar (zowel voor Nijmegen, als voor Utrecht).  Heb je nog geen pasje voor Nijmegen, dan kun je dat bij de kassa van Triavium laten maken voorafgaand aan je eerste training. De Utrechtse abonnementspasjes voor nieuwe leden zullen we zoveel mogelijk op de eerste training aan jullie uitdelen. 

 

Openingsdata ijsbanen voor abonnementhouders (onder voorbehoud) Utrecht  zaterdag 26 september 2020 tot xx maart 2021.  Nijmegen  maandag 28 september 2020 t/m zondag xx maart 2021 m.u.v. de kerstvakantie.  

 

Reacties

Met vragen kun je terecht bij ledenadministratie@stw-site.nl . Als je de afgelopen jaren bij STW geschaatst hebt, maar je wenst voor de komende winter geen abonnement, meldt dat dan bij mij. Dan weten we dat we geen aanvraag meer van je hoeven te verwachten. 

 

Floor van der Wilt, ledenadministratie@stw-site.nl, 0317-426310