Print Icon
 

STW Nieuwsbrief September 2021

Van de redactie

De 2e STW fietstijdrit is nog maar nauwelijks verreden en het schaatsseizoen staat alweer in de startblokken. Een goede zomer van uiteenlopende trainingen en avonturen ter voorbereiding van het winterseizoen in het bos, op de fiets of op de skeelers hebben we achter de rug. Daarover ook verschillende berichten in deze Nieuwsbrief. Hierin ook nog aandacht voor de Hulde die er aan Coen is gebracht op de ALV. Verder vind je alle info over de schaatstrainingsgroepen en uren en kunnen de schaatsen uit het vet en geslepen. We zien uit naar een (hopelijk ongestoord) schaatsseizoen waarop we onze techniek en pr’s weer kunnen verbeteren. Voor de website ontvangen we graag jullie verhalen en foto’s van alle mooie ijsmomenten.

Op naar een prachtig STW-schaatsseizoen!


De redactie: Vera, Monique, Martien en Judy.

Mail je berichten aan: internetcie@stw-site.nl.

Van de bestuurstafel

De zomer loopt alweer op zijn einde en het nieuwe schaatsseizoen staat op het punt om te beginnen, dit keer met goede vooruitzichten. Ook de zomertrainingen konden allemaal redelijk normaal doorgang hebben en er is een leuke nieuwe activiteit/training bij gekomen voor de jeugd; het mountainbiken. Ook het STW Fietsweekend en STW fietsuitje naar het buitenland waren een succes.

Daarnaast hebben we dit jaar gelukkig weer deel kunnen nemen aan de SAM Olympiade (die vorig jaar helaas niet door kon gaan) en is er daar een hele leuke kennismaking neergezet met het skeeleren/schaatsen en STW. De opzet was dit jaar wat anders maar dat mocht de pret niet drukken, als bestuur zijn wij trots op en erg blij met alle geleverde inspanningen om deze dag tot een succes te maken!

Helaas bereikte ons afgelopen periode ook het treurige nieuws dat onverwacht 2 STW leden ons ontvallen zijn. Op 17 juli overleed Dirk van Zanten, STW-er van het 1e uur, op 85 jarige leeftijd en kort daarna, op 18 augustus, overleed geheel onverwacht Jan Six Dijkstra op de leeftijd van 70 jaar. Jan was nog actief schaatser en zal komend seizoen zeker gemist worden door zijn trainingsmaten. Het bestuur heeft de nabestaanden namens de STW-leden gecondoleerd en sterkte gewenst. Voor wie het gemist heeft; Een In Memoriam voor Dirk en Jan is terug te vinden op de STW-website.
Tenslotte bestaat het STW-bestuur op dit moment nog altijd onveranderd uit drie personen wat onvoldoende is om alle zaken goed op te pakken. Tijdens de afgelopen ALV werd besloten om een commissie te vormen om de vereniging te helpen met het vinden van nieuwe bestuursleden, deze commissie bestaat inmiddels en wordt momenteel bezet door onze 5 ereleden. Daarnaast blijft het verzoek aan alle leden om mee te denken over invulling van deze vacatures binnen het bestuur, o.a. een voorzitten. Het bestuur ziet er enorm naar uit om snel 1 of meer nieuwe bestuursleden te kunnen verwelkomen.

Het STW-bestuur:
Judy Hauser (penningmeester), Martien Verhoeven, José Koumans (secretaris)

Begin schaatsseizoen 2021-2022

Vanaf maandag 27 september gaat het schaatsseizoen weer beginnen in Nijmegen voor de junioren en volwassenen. Op zaterdag 2 oktober is de eerste jeugdschaatstraining.

De opening  van de buitenbaan van de VechtseBanen in Utrecht is op 2 oktober.

We kunnen vanaf 1 oktober weer 'normaal' schaatsen. Op je voorkeursuren zonder reservering oid.. Kleedkamers/toiletten e.d. zijn open. Geen mondkapjes of afstand. Normale opstap aan buitenzijde. Horeca e.d. zijn open; details bepaalt VB nog (mogelijk in restaurant corona-check of corona app te laten zien, zoals ook in de overige horeca).

Actuele info voor Utrecht is te vinden op de site van de baancommissie: http://www.bcutrecht.nl/ .  Het eerste weekend zijn er vrije trainingen op de wedstrijduren en er is al een marathon wedstrijd. Zie ook de wedstrijdkalender. Let op: ook het STW Clubkampioenschap is ingepland: 30 januari.  Meer informatie: Vechtsebanen Utrechtwww.vechtsebanen.nl , telefoon (030) 262 78 78


Triavium Nijmegen ( www.triavium.nl ,telefoon (024) 344 55 58) 

Soms  zijn er bijzondere activiteiten op de NSV trainingsuren, b.v. rondentochten op N51. Op de site van NSV kun je een kalender  vinden van de trainingen: Kalender trainingen NSV. Daar kun je controleren of de trainingen doorgaan. In de kerstvakantie is het aantal trainingen beperkt.

Wedstrijdinfo verschijnt op de site van Baanvereniging de Gelderse poort http://www.bgpnijmegen.nl


Corona maatregelen Triavium langebaan verenigingen 25 september 2021

Vervoer

Er zijn geen beperkingen voor de carpool vanuit een RIVM advies. De 1,5 m is afgeschaft. Wel gelden de algemene regels:

  1. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten of koorts.
  2. Zorg voor extra hygiëne, was je handen regelmatig en maak gebruik van desinfectiepunten.
  3. Het dragen van mondkapjes is niet verplicht.
  4. Het laatste woord is uiteraard aan de chauffeurs of en zo ja hoeveel personen die mee willen nemen.


Abonnementen

Voor informatie over de beschikbaarheid van abonnementen op trainingsuren: vraag het via ledenadministratie@stw-site.nl.


   

STW bij de SAM School Olympiade 2021

Door Rudolf Barkhuijsen

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School/ Junior Olympiade en is dé sportdag voor basisscholen binnen de gemeente Wageningen. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie besloten de opzet dit jaar aan te passen. Zo werden de sporten dicht bij de scholen gegeven Dus geen vervoersbewegingen meer, maar helaas ook minder keuze met welke sport je zou willen kennismaken. De groepen 6, 7 en 8 van de basisschool SBO de Dijk mochten op donderdag 16 september kennismaken met Thymos>atletiek, Pluto>Basketbal en STW>skeeleren.

Dankzij onze sponsor Dick Nap uit Ede hadden wij de beschikking over een aanhangwagen gevuld met skeelers in alle maten, helmen, elleboogbeschermers, hand-polsbeschermers en knie beschermers. Hiermee werd vallen zelfs leuk. Lees hier verder. 


STW-tijdrit mooie markering van bijna einde racefietstrainingsseizoen

Afgelopen zaterdag verzamelde zich een verrassende groep STW-ers voor de 2e STW fietstijdrit van het zomerseizoen. In een soort van feestelijke, zomerse en reünie-achtige sfeer fietsten we via een drukke dijk door het Binnenveld richting Rhenen. Sommige STW-ers waren er eenmalig of spontaan aan komen waaien met nog goede voornemens voor het schaatsseizoen, anderen hadden zich gedegen op deze conditietest voorbereid. Middels enkele steigerungen tussen de weilanden door werden de spieren opgewarmd en op spanning gebracht. Lees hier verder. 

Hulde aan Coen

Fietstoch Markermeer

Ter ere van zijn aantreden als voorzitter van de Technische Commissie van STW in 2020 en alle bijdragen die Coen tijdens zijn lidmaatschap (veelal achter de schermen) al heeft geleverd  aan STW, is er tijdens de afgelopen ALV hulde gebracht aan Coen Beaujon.

Coen is al sinds 1 september 1985 lid van onze schaatstrainingsgroep. Hij schaatst zijn hele leven al en is bij de Amersfoortse IJsvereniging begonnen. Daar zette hij ook zijn eerste schreden op het trainerspad en is hij als JeugdSchaatsLeider (JLS trainersopleiding) geschoold. Ook heeft hij de Trainer A cursus (de huidige ST3) gedaan. Zijn trainerstalenten heeft hij binnen STW verder kunnen ontplooien en menig STW-er heeft daar grote profijt van gehad. Lees hier verder. 


Rondje Markermeer

Door Gerwin Koopman Zondagmiddag 11 juli rond 15 uur, een melding op de What’s App-groep Wilde Woensdag: Jolle met de vraag of er geïnteresseerden waren om de zondag daarop een rondje Markermeer te fietsen. Ik had zeker wel interesse, net als Harry Booltink. 

Mooie route, met het pontje over de Eem (voor de fans van Drs. P, even het lied Heen en Weer opzoeken op YouTube, clip opgenomen op het pontje over de Eem, erg grappig) en strak langs de kust van het Markermeer

Lees hier verder. 


Maratona dles Dolomites 2021: meevallers aan alle kanten

Door Jack Schoenmakers

De Dolomieten marathon is een van de gekende cyclosportieven die met de Marmotte binnen en buiten STW hoog staat aangeschreven. Het parcours kent 7 toppen tussen de 1875 en 2235 m: 4230 hm over 138 km. Met veel deelnemers en al een uitdaging om hem te mogen rijden. Ieder jaar loten 16000 kandidaten voor ongeveer 5000 van de 9000 plaatsen De rest gaat naar touroperators, sponsors etc. Lees hier verder. 

STW Skeelertocht door het Binnenveld

Door Els Schoemaker en Lindy Messchendorp 

Vrijdag 9 juli was het zover, de skeelertocht door het prachtige binnenveld. Wind door de haren en lekker op je eigen tempo langs de fietspaden skeeleren. Mede mogelijk gemaakt door de vele papa’s en mama’s die mee skeelerden en fietsten. Bij de stop halverwege werd eenieder voorzien van een lekker verfrissend ijsje, want je krijgt het best warm van al dat skeeleren. Lees hier verder. 

Onze sponsoren

STW op Social Media