Print Icon
 

STW Nieuwsbrief Februari 2022

Van de redactie

Deze versie van de Nieuwsbrief kwam wat aarzelend op gang. Met ineens weer de strengere Corona maatregelen waren er weer veel schaatsuren en activiteiten als de oliebollen(fiets/schaats)tocht geschrapt. Ook ging Nijmegen helemaal dicht. Toch blijkt dan dat we als STW-ers actief blijven, in de hele vroege uurtjes in Utrecht, in Deventer maar ook op de fiets, hardlopend etc. Vanuit deze laatste ‘neven’-activiteiten werd het initiatief genomen om een STW-estafette te organiseren. Op de website daarover meer en de oproep om je vooral samen aan te melden bij Jolle. Laten we er een mooi gezamenlijk actief weekendje van maken op 26 en 27 februari as! Lees hier verder en doe mee! Geef je op bij Jolle:  jolle.landman@gmail.com

Verder in deze Nieuwsbrief het verhaal van Harry over zijn tijd als trainingscoördinator bij STW en de uitslagen van de 1e ronde Clubkampioenschappen op 30 januari jl. in Utrecht. De 2e ronde in Nijmegen is op 19 februari en de bekers/medailles worden uitgereikt tijdens een gezellige Clubavond op 3 maart as. Kortom nog wat mooie ijsuurtjes en STW-activiteiten in het verschiet, doe mee geniet er met volle teugen van!  

De redactie: Vera, Monique, Martien en Judy.

Mail je berichten aan: internetcie@stw-site.nl.

Vastgelegd in Nijmegen, samen schaatsen in corona-tijden

Van de bestuurstafel

We zijn blij te zien dat er de afgelopen tijd toch een aantal mooie en leuke activiteiten zijn georganiseerd voor zover dat binnen de regels mocht en kon. Op dit moment is de Accie druk bezig om nog twee mooie activiteiten voor te bereiden, een daarvan wordt verderop aangekondigd en toegelicht. Daarnaast zijn we als bestuur verheugd dat het eerste deel van de clubkampioenschappen toch gewoon plaats heeft kunnen vinden en kijken we uit naar het vervolg, complimenten voor de voorbereidingen en volharding, het is gelukt! Zoals verderop ook te lezen is heeft Harry besloten om zijn taken als Trainerscoördinator over te dragen aan Evert en Sander. We zijn blij dat deze functie op deze manier ingevuld kan worden en dat er een mooie verdeling is gemaakt.

Het STW-bestuur:
Judy Hauser (penningmeester), Martien Verhoeven, José Koumans (secretaris)

Doe mee aan de STW Estafette 26&27 febr

Ondanks de Corona maatregelen zijn we als actieve trainingsgroep allemaal ongetwijfeld op allerlei manieren actief gebleven. Om dat diverse pallet in beeld te brengen en ook om als STW-ers weer eens een vereniging brede activiteit met elkaar te beleven wordt op 26 en 27 februari as. een STW-estafette georganiseerd. Iedereen wordt opgeroepen hier, het liefst in groepjes, aan deel te nemen. Lees hier verder en meldt je aan. 

Interview met Harry Hansma bij zijn afscheid als Trainerscoördinator

Harry kijkt bij zijn afscheid als trainerscoördinator terug op een mooi traject van professionalisering STW-trainingsaanpak en -organisatie

 

Sinds 1980 is Harry Hansma enthousiast lid van STW. Het penningmeesterschap en de mede-oprichting van de activiteitencommissie had hij al achter de rug toen het bestuur hem vroeg om in 2008 trainingscoördinator, een nieuwe functie binnen STW, te worden. Daarop zei hij van harte ja.

Hij had toen al geconstateerd dat de organisatie van de trainingen bij STW wat meer coördinatie konden gebruiken. Iedereen kon nog op alle trainingsuren inschrijven – zowel in Utrecht als in Nijmegen - dus alle niveaus liepen door elkaar en pas kort voor de start van het seizoen werden de trainers aan de uren gekoppeld. Het gevolg: ontevreden trainers èn rijders. Als eerste is dit toen aangepakt, en met een werkgroepje de huidige indeling in trainingsgroepen ingevoerd. Inmiddels 13 jaar is hij actief geweest in deze functie die hij helemaal zelf heeft ingevuld. Stap voor stap heeft hij door de jaren heen de organisatie rondom trainingen en de trainers opgebouwd. Nu langzamerhand alles wat hij automatisch in zijn hoofd heeft op papier is gezet en besproken, is het moment gekomen om de werkzaamheden aan Sander Schot en Evert Los over te dragen. Lees hier verder. 

   

STW Clubkampioenschappen deel 1

Bij de foto: kijkje achter de schermen tijdens de koffiepauze: Robert Kamper, starter, Laurens Vogelezang en Paulien Adamse, handtijdwaarnemers, Jan van Niejenhuis, hoofdscheidsrechter. 

Op www.schaatsen.nl  zijn de tijden van het verreden Clubkampioenschap deel 1 te vinden. Het 2de deel vindt op zaterdag 19 februari a.s. plaats in Triavium in Nijmegen. Meer informatie over het programma en de aanmelding is hier te vinden. De prijsuitreiking is voorzien tijdens een clubavond op 3 maart. 

Schaatsen in tijden van Corona

Lies Veltman doet verslag van haar creatieve invulling 

Ook dit jaar verloopt het schaatsseizoen door Corona wederom wat anders dan de bedoeling was. Met een goede start van 2 trainingen per week en 2 marathons (die best goed verliepen) was het wel even balen dat de boel weer op slot ging.  Lees hier hoe het verder ging. 


Zondagmiddag Utrecht schaatsmarathon

Door Jan Heeres Na twee maanden zorgeloos te kunnen schaats-trainen en wedstrijdrijden kwam de avondlockdown met geen sport meer na 17 uur. Binnen een paar dagen had de Utrechtse Baancie een oplossing gevonden en mochten trainingsabonnement-houders zich melden op publieke uren. Die zijn eind november en begin december nog niet zo druk en dus valt er aardig te schaatsen. Met vaak ook wel een STW trainingsmaat of andere bekende.

Lees hier verder. 

Onze sponsoren

STW op Social Media