Print Icon
 

Nieuwsbrief april 2022

Voordat de meivakantie begint willen we met jullie terugblikken op de afgelopen bijeenkomsten en vooruitblikken op wat er komen gaat. Pak je agenda erbij voordat je naar beneden scrolt!

   
   

Terugblik netwerkbijeenkomst Reizen in de Tijd

   

Tijdens de bijeenkomst “Reizen in de Tijd” ontdekten de aanwezigen wat er op het gebied van cultureel erfgoed is ontwikkeld in Zuid-Limburg. De bezoekles van Museum de Schat van Simpelveld, gevestigd in het voormalige klooster, werd zelf ervaren. Thema’s zoals “wie ben ik” en “wie wat bewaart” kwamen aan bod op het erfgoedplein, waar diverse culturele instellingen hun bezoekles met attributen toelichtten. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er onderling volop ervaringen uitgewisseld. Een geslaagde bijeenkomst dus!


   
   

Co-Creatie uitgelicht

Pit Cultuurwijzer ondersteunt actief het onderwijs en het culturele veld om samen te werken vanuit energie, groei en kracht van cultuuronderwijs in de regio. We zijn trots op de projecten die in het veld worden gerealiseerd, zoals het voorbeeld hieronder:

 

OBS De Tovercirkel is aan de slag met Het Laagland om theaterlessen te integreren in wereldoriëntatie lesstof. Als aftrap heeft Peggy Alofs van Goud Verteltheater een inspiratiesessie gegeven voor leerkrachten. Daarna zullen dramadocenten samen met leerkrachten werken aan een voorstelling!

 

Heb je vragen over het opstarten van een co-creatie of wil je eens met ons sparren over de mogelijkheden van andere kwaliteitsbevorderingstrajecten? Via de button vind je meer informatie.

   
   

Aanmelden ICC cursus

In september starten we weer met een nieuwe editie van onze succesvolle ICC cursus. Hierin wordt het groeitraject van jouw school vertaald naar de praktijk.
Je doet inhoudelijke kennis en vaardigheden op om cultuuronderwijs op jouw school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. 


Na de meivakantie ontvangt elke school een uitnodiging voor deze cursus per mail.

Heb je interesse en wil je meer weten, stuur ons dan een mailtje via de button!

   
   

CultuurBus voor Heerlense basisscholen

De eerste rit van de CultuurBus is een feit!

Heeft jouw school al busritten ingepland om met de CultuurBus een culturele instelling in Parkstad te bezoeken? Dat kan nog t/m 30 april, voor activiteiten in heel 2022. Daarna kun je de CultuurBus pas weer vanaf 1 september reserveren. Meer informatie, voorwaarden & direct reserveren kan via de button.

   
   

LKCA bijeenkomst verbindend cultuurbeleid
16 juni


De bijeenkomst is voor beleidsmedewerkers cultuur die behoefte hebben aan inspiratie en kennis voor een inclusief en duurzaam beleid in samenhang met andere domeinen.

Of het nu gaat om een muziekles op school of dansen bij de lokale vereniging, als beleidsmedewerker wil je dat elke inwoner kan meedoen aan het culturele leven. Hoe vergroot je gelijke kansen voor kinderen en jongeren? En hoe kijk je verder dan het culturele domein?

Lijkt je dit interessant? Noteer dan LKCA bijeenkomst op 16 juni in Utrecht alvast in je agenda. Vanaf half mei kun je je via de website van LKCA aanmelden.

   
   

Save the date: ‘CmK in de Praktijk’

2 juni

Op donderdag 2 juni 2022 om 15.30 uur organiseren we voor alle cultuur coördinatoren en collega's de laatste 'CMK in de praktijk' bijeenkomst voor de zomervakantie. Hou de mailbox in de gaten voor de uitnodiging met het complete programma!

   
   

Agenda

  • Vóór 30 april: Vergeet niet de CultuurBus te boeken, als Heerlense school

  • 1 mei: Deadline aanvragen klankbordgroep
  • 18 mei: Bijeenkomst Landgraafse ICC'ers met cultuurcoach in Bibliotheek Landgraaf
  • 23 mei: Dag van de Cultuurmaker in Venlo
  • 1 juni: Deadline aanvragen klankbordgroep
  • 16 juni: LKCA bijeenkomst in Utrecht
  • 2 juni: Bijeenkomst CmK in de praktijk

   
   
   

Pit Cultuurwijzer komt tot stand met steun van: