Print Icon
 

STW Nieuwsbrief Oktober 2020

   

Van de redactie

Hierbij ontvangen jullie de 2de STW-Nieuwsbrief. We leven in dynamische tijden die mogelijk voor STW-ers ingrijpend kunnen uitwerken. We proberen v.w.b. de consequenties die het Coronabeleid kan hebben voor onze trainingen en de vereniging jullie zo goed mogelijk via de website op de hoogte te houden. Aarzel dan ook niet ons te mailen als je een bericht in dit kader breder wil communiceren. 

In deze Nieuwsbrief een bericht van het bestuur over de belangrijkste corona maatregelen maar ook over de urgentie dat het bestuur versterkt moet gaan worden met een voorzitter en penningmeester nu Annemarie aan het eind van het jaar gaat stoppen. We berichten verder over de eerste online gehouden ALV met afscheid van 3 bestuursleden. Voorts blikken we terug op de zomerperiode vol trainingsactiviteiten waarvan enthousiast verslag wordt gedaan met ook nog een memorabel rondje Markermeer. Dat belooft weer veel goeds voor de volgende zomer.

Intussen is het winterseizoen van start gegaan waarbij er wekelijks veranderingen optreden. Zoveel als mogelijk meebewegen is het devies waarbij we steeds weer kijken welke trainingsmogelijkheden er zijn. We hopen dat we zoveel als mogelijk veilig het ijs op kunnen en er zijn ook STW-ers die nog alternatieven ontwikkelen (zie ook schaatspraat) om op gepaste afstand toch met elkaar in beweging te kunnen blijven.

 

Blijf vooral gezond en, voor zover mogelijk, trainen en let goed op elkaar.

 

De STW-Internet Commissie Monique Mooren, Martien Verhoeven, Judy Hauser (vanuit bestuur) en Vera Minten

 

De Nieuwsbrief bericht aanvullend aan de website over de activiteiten en specifieke berichten van het STW bestuur en zet de belangrijkste berichten van de website nog even op een rijtje. We willen de website als een levendige info- uitwisselingsplek van en voor STW-ers laten fungeren en nodigen jullie daarom ook uit om voor de agenda items aan te leveren, door ons berichtjes te laten plaatsen en ons verslagen van activiteiten toe te sturen. Mail nieuws aan internetcie@stw-site.nl

   
   

Van de bestuurstafel

Afgelopen zomermaanden heeft het bestuur niet stil gezeten: allereerst was er een uitgestelde ALV die voorbereid moest worden. Er was afgelopen voorjaar een datum in september geprikt, ervan uitgaande dat de ALV dan weer fysiek gehouden kon worden. Maar niets bleek minder waar, vanaf half augustus werd het steeds duidelijker dat we rekening moesten gaan houden met een online ALV. Gelukkig waren er veel mensen -noodgedwongen- steeds handiger geworden met het online vergaderen en lessen geven/volgen, zodat de vergadering via Teams vlotjes verliep. Voor een kort verslag van de ALV op 10 september jl. klik hier.

 

Inmiddels is het schaatsseizoen weer begonnen. We zijn blij dat we kunnen schaatsen, ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen die in acht genomen moeten worden i.v.m. Corona. We zien dat STW leden zich goed aan de richtlijnen houden en we waarderen het dat zij zich zo flexibel opstellen. Per  13 oktober zijn er weer strengere Corona maatregelen afgekondigd. De Ijsbanen van Nijmegen en Utrecht organiseren het schaatsen in kleinere groepen. De STW leden met een abonnement bij deze banen worden zo goed mogelijk op de hoogte gehouden.

Verder proberen we op de STW website (stw-site.nl/corona-protocollen) de informatie m.b.t. Corona maatregelen per ijsbaan zo actueel mogelijk te houden.

 

Een belangrijk punt van zorg voor het bestuur is het ontbreken van een voorzitter. Het werkt nu eenmaal fijner als er iemand is die de bestuursvergaderingen kan leiden. Het is ook prettig voor iedereen binnen en buiten de vereniging als er een duidelijke vertegenwoordiger is van het bestuur en van de vereniging.

Daarnaast heeft recentelijk onze huidige penningmeester Annemarie aangegeven dat ze per eind 2020 gaat stoppen wegens het feit dat ze in verwachting is van haar 2e kindje. Dus is het bestuur nu ook dringend op zoek naar een nieuwe penningmeester.

Mocht je iemand willen voordragen, meer informatie willen of lijkt het je zelf leuk om met ons samen te werken voor STW? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

We weten nog niet wat deze winter zal brengen maar laten we er samen het beste van maken. Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en sterkte waar nodig.

 

Het STW-bestuur:

Judy Hauser, Willemiek Kamper, Annemarie Rietman (penningmeester), José Koumans-van Diepen (secretaris)


Bedankt Bestuursleden Laurens, Poppe en Michiel !

   
Afscheid bestuursleden  na ALV

Geslaagd STW fietsweekend in Zuid-Limburg

In tegenstelling tot voorgaande edities vond dit jaar het STW fietsweekend in het najaar plaats. Onveranderd was de locatie: van vrijdag 24 september tot zondag 26 september waren we welkom in de groepsaccommodatie “De Bonte Koe” te Voerendaal.Jolle Landman van de Accie had alles weer tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Lees hier verder.

Terugblik skeeleren 

De belangrijkste zomertraining van STW vindt plaats op de vrijdag avond. Elke week gaat er een groep fanatieke skeeleraars naar Ede om daar op de skeelerbaan te trainen. Lees verder. 

2de Tijdrit sneller dan ooit met weer een nieuw STW- Parcoursrecord !

Evenals bij het vorige parcoursrecord waarbij Christiaan al onder 14 minuten-grens dook, is er ditmaal weer geschiedenis geschreven met een nog snellere rit door Robert Braam. Hij scherpte het parcoursrecord verder aan met maar liefst 27 sec tot 13 minuten en 27 seconden!

Fietstoch Markermeer

Deze zomer ook strijd tegen de elementen

Gedurende het zomerseizoen ondernemen STW-ers doorgaans lange fietstochten. Zo heb je altijd de het STW fietsweekend in mei in Limburg (vond nu in september plaats), de internationale fietstrip in bergachtige parcours en de in Nederland georganiseerde fietstochten zoals elfstedentocht, JJC, rondje IJsselmeer. Omdat dit jaar niet veel fietstochten van start gingen, vatten een aantal STW-ers het plan op om een rondje Markermeer te fietsen. Een tocht van ruim 230 km waarvoor ze de meest barre dag van deze zomer bleken te hebben gekozen. Hierdoor werd het een ware strijd tegen de elementen en een heroische tocht. Zie voor een mooi verslag schaatspraat van 9 juli (19.00 uur) waar Fred van de Tempel (alias BruineBoterHam) een prachtig relaas optekent onder de titel “Onze mooie tijdrit”

De Wilden en de Bus

Elke woensdagavond verzamelen zich groepen STW-ers voor een trainingsrondje op de racefiets. De Posbank vanuit de Wilden bezien en beleefd. Door Jan Heeres.

Het belangrijkste en mooiste is dat er bij STW voor ieder iets is wat kan passen. Of dat de Wilden zijn, de BUS Posbank groep of de Brede Ruggen: overal ben je welkom als je je een beetje in dat systeem en afspraken wilt en kunt voegen. Samen sporten lukt sinds deze zomer weer en dat is veel, veel beter dan alleen een rondje Veluwe rijden. Blij met STW en het brede aanbod van samen sporten.

Brede Ruggen

Het concept blijkt nog steeds te werken. Constante kruissnelheid (rond de 30 km/uur), geen demarrages en samen uit samen thuis, ieder week een andere route en opbouw in afstand gedurende het seizoen. Dat betekent niet dat we geen avonturiers hebben (vaak met ‘Jan’ in de naam), die ervan houden een poosje voor het peloton uit te rijden. ‘Sturm und drang’  beperkt zich niet tot de jeugd. De wegkapitein laat ze gewoon gaan.

Door Robert Kamper. 

 
Not interested? Unsubscribe | Update profile
Schaatstrainingsgroep Wageningen | Postbus 288 | 6700 AG Wageningen
Bevoegde vertegenwoordigerInternetCie STW | E-mailadresinternetcie@stw-site.nl | Telefoonnummer